• slide1.jpg
  • slide2.jpg
  • slide3.jpg
  • slide4.jpg

magyar falu program logo

infoblokk kedv final felso cmyk ESZA

 

infoblokk kedv final felso cmyk ERFA

Napjainkban

A rendszerváltásig a szövetkezetben és a háztájiban egyaránt növénytermesztés és állattenyésztés folyt.
Az önkormányzat 1991-ben vásárolt egy traktort a hozzá tartozó kiegészítő eszközökkel. Azóta a helybelieknek ez végzi a mezőgazdasági munkákat, önköltségi térítésért. A hosszúvíziek gyümölcsösüket közösen művelik, szüretelik. Néhányan a mesztegnyői szövetkezetben dolgoznak.
A faluházban nyaralóvendégeket fogadnak, az üdülés az ideális környezet miatt nagy népszerűségnek örvend. Öt szobával, négy fürdőszobával várja a vendégeket.
A kereskedelem-vendéglátást egy vegyesbolt-kocsma képviseli.
A kultúrházban kapott helyet az időszakos - heti egy alkalommal használt - orvosi rendelő és a polgármesteri iroda. Főállású gondnoka vezeti a Kultúrházat és a könyvtárat is.
Az egyutcás falucska nyugati oldala végig beépített, a keleti oldalnak azonban csak a fele. Ezen a részen kapott helyet a játszótér, a park és az 1996-ban épült új harangláb. A régi faállványos harang a helybéliek emlékezete - talán a település létrejötte - óta ugyanaz, az állványzatot minden bizonnyal cserélni kellett.
Az 1990-es évek jelentős változást, fejlődést hoztak a Gyótai-erdő aljába. Egyre többen érkeznek a városból, illetve külföldről, és gondolják úgy, hogy ők éppen itt szeretnének nyaralót vásárolni. Tíznél több épület van már az idegenből jöttek birtokában, ezeknek többsége újonnan épült.
A szabadidő eltöltését a műfüves teniszpálya is segíti.
A rendezett, gondozott környezet, a tömegesen nyíló virágok révén nyerték el a helybelieknek a "Virágos falu" címet.

e-ÜGYINTÉZÉS

elugy

Közadatkereső

kozadatkereso logo 0

DMC Firewall is a Joomla Security extension!